pampeliškové květy 120 g
meduňka 3 snítky
citron (chemicky neošetřený) 1 ks
cukr 1000 g
voda 1000 ml
Pampeliškové květy opereme ve vodě, abychom vymyli případné broučky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Na poslední dvě minuty varu přidáme meduňku a půlku citronu nakrájenou na kolečka. Vypneme a do hrnce vymačkáme šťávu z druhé půlky citronu. Necháme stát do druhého dne.
Druhý den jemně přecedíme, přisypeme cukr a na mírném plameni vaříme tak dlouho, až med získá konzistenci hustého sirupu (trvá to asi hodinu). Nalijeme do čistých sklenic a zavřeme vyvařeným víčkem.
Zdroj: jana.souckovi.com
Žádné komentáře:
Okomentovat