Prohledat tento blog

pátek 6. června 2014

Rizoto pro děti

1 cibule
1-2 kuř. prsa (popř. zbylé uvařené/upečené kuř.maso)
250 g rýže parboiled
1 lžíce rajského protlaku
malá konzerva hrášku nebo sterilované kukuřice
polévková kořenící směs (např. Solčanka pro děti) 
olej
nasekaná petrželová nať

Kuř. maso nakrájíme na malé kousky a osolíme. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme kousky kuř. masa a orestujeme je. Přisypeme propláchnutou rýži (syrovou!), přidáme rajský protlak, sterilovaný hrášek (popř. kukuřici), zalijeme vodou (trojnásobným množstvím, než kolik bylo suché rýže parboiled), přidáme 2 plné lžičky Solčanky, přidáme hrst sekané petrž. nati, osolíme a přivedeme k varu. Buď dáme v zapékací nádobě do trouby a pečeme na 200st. ANEBO přikryjeme pokličkou a děláme v hrnci na plotně. Po cca 20-25 minutách je rizoto hotové (tekutina musí být vstřebaná a rizoto vláčné). 

Žádné komentáře:

Okomentovat