2 lžičky balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
2 lžíce medu
500 g předvařené řepy (dá se použít i syrová)
sůl, pepř
1 sáček polníčku
5 hrstí rukoly
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho
2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
2 lžíce medu
500 g předvařené řepy (dá se použít i syrová)
sůl, pepř
1 sáček polníčku
5 hrstí rukoly
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
kůra z 1 biocitronu
hrst dýňových semínek, opražených nasucho
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Předehřeju troubu na 200 °C. V misce smíchám tymián, balzamikový ocet, olej a med a dám do toho řepu, kterou jsem předtím každou nakrájela na 4–6 dílků. Promíchám, dobře osolím, opepřím a přendám na plech nebo do zapékací mísy. Peču 25 minut, dokud není řepa lepkavá a lesklá. Pokud použiju nepředvařenou řepu, oloupám ji a postupuju stejně jako u předvařené řepy. Čas pečení se prodlouží na 40–50 minut.
2. Na servírovací talíř rozložím polníček a rukolu, položím na ni mozzarellu, mírně zchladlou řepu, posypu opraženými semínky, citronovou kůrou, osolím, opepřím a vše zakapu vypečenou šťávou z řepy a olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat