Prohledat tento blog

středa 4. června 2014

Domácí kaiserky (bez vajec)


250 ml mléka
2 lžičky soli
1 lžička cukru
150 ml oleje
2 vejce (vejce nedávám, jen přidám o trošičku více mléka a oleje)
500 g hladké mouky
1 kostička droždí.
Posyp - žloutek, semínak (mák, kmín, slunečniová)


Suroviny dáme do pekárny dle uvedeného pořadí. Nastavíme program : TĚSTO. Po zaznění signálu máme hebounké těsto, které rozdělíme na 12 kousků a uděláme bochánky. Přendáme na plech s pečícím papírem, nožem uděláme křížek a potřeme rozšlehaným vejcem. posypeme semínky. Necháme 10 minut kynout a potom na 200°C upečeme 15-20minut.

Zdroj: jana.souckovi.com

Žádné komentáře:

Okomentovat