Tagliatelle může se použít i jiný druh těstovin | 1 balíček |
Kuřecí maso prsa (menší) | 3 ks |
Smetana | 1 kelímek |
Tvrdý sýr | 100 g |
Špenát | 300 g |
Cibule menší | 2 ks |
Česnek | 3 stroužek |
Bazalka | |
Olivový olej | |
Sůl | |
Parmazán na dochucení | |
Bílé víno | |
Hladká mouka na zahuštění |
Postup přípravy:
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: recepty.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat