Prohledat tento blog

pátek 2. ledna 2015

Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem

Tagliatelle 
může se použít i jiný druh těstovin
1 balíček
Kuřecí maso 
prsa (menší)
3 ks
Smetana1 kelímek
Tvrdý sýr100 g
Špenát300 g
Cibule 
menší
2 ks
Česnek3 stroužek
Bazalka 
Olivový olej 
Sůl 
Parmazán 
na dochucení
 
Bílé víno 
Hladká mouka 
na zahuštění
 
Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem

Postup přípravy:


Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na kostičky. Přidáme sůl, česnek, bazalku a špenát. Chvíli ještě restujeme na mírnějším plameni a poté zalijeme smetanou a trochou bílého vína a dusíme. Podle potřeby zahustíme rozmíchanou moukou v troše vlažné vody a zasypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme na talíři smíchané s těstovinami, dochucené sypaným parmezánem a zdobené lístky čerstvé bazalky.

Zdroj: recepty.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat