Prohledat tento blog

pátek 20. června 2014

Domácí broskvová marmeláda s levandulí (obměna: banánová, grepovo-hrušková)

1kg broskví, nakrajim i se slupkou, 
330g cukru
čistý přírodní citrusový pektin (případně Pektogel)...cukr a pektin smíchám dohromady (já používám Agar)
1-2 lžičky kvítků levandule
šťávu z jednoho citronu

Broskve maličko podliju a chviličku povařím,přidám důkladně promíchaný cukr s pektinem, 1-2 lžičky kvítků levandule, šťávu z jednoho citronu... přivedu k varu a vařím 2-3minutky. Konzistence je tekutější. Případně kdyby se nedával pektin, tak se vyvaří ta šťáva. Pektin se ale k broskvím hodí, nemají tolik toho přírodního cukru. Zavařím v troubě na 130stupňů 20 minut když je ta marmeláda ještě horká, pokud je vychladlejší tak na 40 minut.




banánová:
0,5 kila banánů povařit, přidala jsem 250g cukru a půlku citronu smíchanou s 5g AGARu.

grepovo-hrušková
0,5 kila ovoce povařím,pak 320g cukru, trošičku šťávy z půlky citronu a 5g AGARu.


Žádné komentáře:

Okomentovat