Prohledat tento blog

úterý 26. května 2015

Rebarborový koláč

  • NA NÁPLŇ:
  • 500 g rebarbory
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 2-3 cm čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
  • 1 vanilk.puding(já ho vynechala)
  • 70 g medu
  • 250 g řeckého jogurtu (zakysané smetany nebo tvarohu)
  • 1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
  • vanilka (extrakt, semínka z lusku, ..)
  • NA TĚSTO:
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla













  • 50ml vody s půl lžičkou škrobu



























špetka soli
100 g cukru

Postup
1. Vytvořte hladké těsto smícháním všech ingrediencí a nechte ho zabalené ve fólii odležet v lednici alespoň půl hodiny nebo třeba i do druhého dne.
2. Předehřejte si troubu na 180°C. Omytou rebarboru si nakrájejte na 2 cm kousky (pokud je mladá, nemusíte ji loupat) a dejte do střední mísy. Přidejte nastrouhaný čerstvý zázvor, třtinový cukr a promíchejte. V druhé míse si smíchejte všechny zbylé ingredience na náplň.
3. Vymažte si koláčovou formu (ta má je průměr 28 cm). A vyválejte těsto na velký stejně silný kruh, tak aby vám po přemístění do formy pokrývalo dno i stěny. Přečnívající kraje těsta seřízněte nožem. 
4. Rebarboru se zázvorem a cukrem nasypejte na těsto, rovnoměrně rozprostřete a zalijte vaječnou náplní. Dejte do předehřáté trouby a pečte dokud se povrch nezpevní a nezačne zlátnout. Přibližně 30-40 minut.














zdroj:http://kitchenette.cz/





Žádné komentáře:

Okomentovat