Prohledat tento blog

úterý 26. května 2015

Rebarborový džem

Suroviny
rebarbora (váha po oloupání), nařezané na 2,5–3cm kousky 1 kg
želírovací cukr 1:1 1 kg
sterilizované zavařovací sklenice
Postup
1
Do mrazáku dejte vychladit malý talíř nebo omáčník.
2
Rebarboru dejte do neutrálního hrnce (nerezový, keramický) spolu s cukrem a citronovou šťávou. Pomaličku zahřívejte a dobře míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přiveďte do varu a stále sbírejte všechny povlaky a sraženiny. Vařte, dokud směs nedosáhne teploty 105 °C na cukrovém teploměru.
3
Abyste vyzkoušeli správnou konzistenci, dejte hrnec z plotny, jednu lžíci dejte na studený talíř a nechte pár minut vychladnout. Prsty hmotu stlačte – měla by se zvrásnit, pokud ne, vraťte hrnec na oheň a vařte další 2 minuty, potom test opakujte, dokud správné tuhosti nedosáhnete.


Zdroj: iprima.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat